Tvätta bilen hos en rekond

Ibland behöver bilen lite extra omvårdnad. Att tvätta bilen regelbundet ser till att den ser fin ut, men då och då måste man ta bort små repor och andra märken som har uppstått efter en tid. Genom att tvätta bilen hos ett företag som utför rekond kan man göra just det.

Rekonditionering på olika nivåer

Att tvätta bilen hos en rekond innebär att man gör en djupare rengöring än vid en vanlig tvätt. Det brukar finnas olika grader av rekonditionering som man kan välja mellan. Ett större utvändigt rekonditioneringsjobb kan omfatta rengöring av motorn och hjulhusen, medan ett mindre kanske bara omfattar lack och rutor.

Avfettning, polering och tvätt

Det första som sker när man väljer att tvätta bilen hos en rekond är att bilen tvättas av med högtryckstvätt. Sedan avfettas hela bilen och vilken styrka på avfettningen som används beror på hur smutsig bilen är. Även hjulhusen avfettas om man har valt att göra det. Bilen sköljs sedan av igen och sedan är det dags för schamponering. En specialsvamp som är skonsam mot lacken används ofta.

Har man valt att laga små repor och andra märken sker det en kosmetisk reparation efter att bilen återigen har sköljts av med hjälp av högtryckstvätten. Små defekter i lacken kan till exempel fyllas i och hela karossen kan poleras. Efter det brukar alla rutor tvättas av. Allt avslutas med vaxning om man har valt till det. Självklart går det att göra färre moment än vad som beskrivs ovan om man bara vill rengöra bilen.

En nästan ny bil

Efter att man har valt att tvätta bilen hos en rekond ser utsidan som ny ut. Vill man verkligen få bilen att se ut som den precis har rullat ut ifrån fabriken kan man även göra ett invändigt rekonditioneringsjobb. Då genomförs en grundlig rengöring inuti bilen. Det är smart att göra denna typ av arbeten innan man ska sälja sin bil. Det får nämligen bilen att se riktigt fräsch ut och därför kan man ofta sälja den dyrare.

Att tvätta bilen hos en rekond är en bra idé

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *