Revisor, kan dom hjälpa mitt företag med ekonomin?

Att ta hand om ett helt företag är inte alltid lätt. Det är mycket som skall göras och utöver de produkter och tjänster man förmedlar skall även viktigt pappersarbete tas hand om. Exempel på pappersarbete är registrering av alla inkomster som företaget får samt alla utgifter. Detta behövs göras för att man skall veta vad företaget behöver skatta.

Skatta rätt med hjälp av en revisor

Att få skatten rätt är viktigt speciellt för att andra företag och privatpersoner skall se att företaget är seriöst. Är man dessutom i uppstartsfasen och inte riktigt hinner med allt kan det vara ett smart drag att ta in någon som kan hjälpa till. Många ställer sig frågan: Revisor, kan dom hjälpa mitt företag med ekonomin? Svaret är ja och fortsätter du läsa kommer du få lite kött på benen inom ämnet.

Uppgifter för en revisor

För det första är svaret på frågan: Revisor, kan dom hjälpa mitt företag med ekonomin? att de kan hjälpa till på många plan. En revisors största uppgift är att göra en revision av företaget. Det vill säga att de dyker ner i företagets ekonomi för att granska ett företag eller ens organisations redovisning. Det gör att ägarna av företaget kan få en klarare bild över hur den ekonomiska situationen ser ut.

Att skaffa en revisor gör även att årsredovisningen görs korrekt, vilket lugnar myndigheter som Skatteverket, Bolagsverket och Ekobrottsmyndigheten. Förutom att granska den ekonomiska situationen så kan även en revisor ge tips och råd på vad företaget kan göra för att förbättra sin ekonomiska situation. På så sätt blir en revisor som en rådgivare och hos mindre företag har en revisor ofta större ansvar och fler områden att ta hand om. Det är upp till företaget själv att välja hur mycket en revisor skall utföra.

Krav på revisor

Alla företag och bolag behöver inte ha en revisor men ju större företaget är desto viktigare är det att ha en som har koll på ekonomin och redovisningar. För att ett företag ska “slippa” att ha en revisor måste två krav uppfyllas: ha en nettoomsättning under 3 miljoner kronor, ha max 1,5 miljon i balansomslutning eller ha högst tre anställda på företaget/bolaget. För de som tvekar och ställer sig själva frågan: Revisor, kan dom hjälpa mitt företag med ekonomin? så är svaret ja och att det är lönsamt att ha en revisor.

Revisor, kan dom hjälpa mitt företag med ekonomin?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *