Min hund är sjuk, kan veterinär hjälpa?

Som hundägare är det aldrig roligt när hunden har blivit sjuk. Det kan handla om allt från problem med tänderna eller en skadad tass. Ibland behövs det inget mer än att en veterinär kikar på hunden och plåstrar om, men i vissa fall kan sjukdomen bero på något betydligt mer allvarligt och hunden kan behöva stanna på kliniken eller genomgå en större behandling.

Vissa problem kan lösas själv

Min hund är sjuk, kan veterinär hjälpa? Frågan är relativt enkel att besvara och naturligtvis är svaret ja. Har din hund blivit sjuk eller skadad ska du alltid komma i kontakt med en veterinär. Är det väldigt lindriga skador i form av skrapsår eller liknande brukar en vanlig djuraffär kunna hjälpa till med rådgivning och vilken typ av vård som såret behöver.

Sjukdomar kräver veterinärvård

När hunden har blivit sjuk är det dock en annan fråga. Det finns ett flertal olika sjukdomar som en hund kan råka stöta på och i dessa fall är det alltid viktigt att besöka en veterinär. Som hundägare är det viktigt att man kontaktar en veterinär så fort man märker av att hunden beter sig annorlunda, t.ex. inte vill äta och dricka, har blivit aggressiv eller verkar uppleva smärta. Om du ställer dig frågan “min hund är sjuk, kan veterinär hjälpa?”, så kan du vara säker på att en veterinär är den bästa hjälp som din hund troligtvis kan få.

Vissa sjukdomar är vanligare än andra, vissa uppstår bara på specifika hundraser och vissa sjukdomar är medfödda. Är man hundägare bör man ha en ungefärlig koll på vilka sjukdomar som är vanligast, så att man enklare kan se till så att hunden håller sig frisk. I Sverige är det hundsjukdomar som Borrelia, tandproblem av olika slag, hudinfektioner, öroninflammationer och övervikt som är de vanligaste sjukdomar att träffa på. Naturligtvis finns även ohyra med på listan, t.ex. löss eller skabb.

Ta hjälp av en veterinär

Min hund är sjuk, kan veterinär hjälpa? Svaret är ja och som hundägare bör du vända dig till en veterinär så fort du märker av symptom eller beteenden som hunden tidigare inte har haft. En veterinär kan hjälpa till med allt från medicinering vid ohyra, till infektioner eller tandproblem som orsakar smärta hos hunden. Du bör alltid vara förberedd när olyckan eller sjukdomen är framme och därför se till att ha numret till en veterinär nära till hands.

Min hund är sjuk, kan veterinär hjälpa?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *