Glasmästare, laga mitt fönster

Om ett fönsters glas går sönder är det sällan något man kan göra särskilt mycket åt själv. Det bästa är att täcka för den trasiga rutan så att det inte drar in. Det är också bra för att se till att väta eller olika typer av djur inte kan ta sig in genom fönstret.

Vad gör man när glaset spricker?

Om en glasruta går sönder är det lämpligt att be en glasmästare, laga mitt fönster. Man kan sällan laga rutan själv och det kan dessutom vara svårt att montera ett nytt glas om fönstret sitter på en hög höjd eller liknande. Om man kontaktar en glasmästare blir den nya rutan rätt monterad.

Vilka fönster kan glasmästaren laga?

Om man ber en glasmästare, laga mitt fönster kan denne i stort sett laga alla typer av fönster. Många glasmästare specialiserar sig just på husfönster, men det finns inte direkt något som hindrar dem från att även ta sig an större rutor som till exempel skyltfönster som går sönder. I princip gäller samma tekniker för att laga dessa fönster. Om det gäller äldre fönster på till exempel en skyddad byggnad måste dock andra tekniker användas.

Andra glasmästare väljer att specialisera sig på att reparera speciella typer av rutor. Det kan till exempel handla om förstärkta rutor på museum eller liknande. Andra väljer att arbeta med de rutor som finns på olika typer av fordon. Dessa glas kräver ofta helt andra typer av fastsättningsmetoder. En bilruta måste till exempel sitta bra nog att klara tryck från hög fart. Dessutom krävs det att den ska tåla viss påfrestning vid en krock. Därför krävs det ofta extra utbildning för denna typ av glasmästare.

Att anlita en glasmästare

Be en glasmästare, laga mitt fönster om en ruta har gått sönder. Då vet du att rutan blir rätt ditsatt och att den kommer att hålla huset varmt och torrt under många år framöver. Har rutan gått sönder på bilen bör du direkt åka till en glasmästare med kunskap om denna typ av rutor. En rätt ditsatt bilruta kan rädda livet på en förare eller passagerare vid en krock. Dessa glasmästare kan ibland också laga mindre stenskott utan att behöva byta rutan.

Glasmästare, laga mitt fönster när det gått sönder

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *