Designa möbler

Att designa möbler behöver inte vara så svårt som man kanske kan tro. Det behöver heller inte vara så avancerat som kan kanske föreställer sig möbeldesign. Det som krävs är lite fantasi och material att utgå ifrån. Framförallt fantasin kommer att ha stor betydelse för slutresultatet av den egna, högst unika, möbeldesignen.

Material för möbler

När man ska designa möbler handlar det om vilken typ av material man har tillgång till. Man kanske till exempel har köpt barstolar och behöver ett lämpligt bord med lämplig höjd och en design som passar in i rummet där stolar och bord ska stå. När man vet vilket intryck man vill skapa kan man börja leta efter material.

Hitta rätt material

Om vi tänker oss detta barbord till exempel så kanske det skulle se bra ut med en gammal antik låda som underrede och några gamla brädor med fin patina skulle bli en bra bordsskiva. Svårare än så behöver det inte vara att designa möbler. Vad som avgör materialvalet är helt och hållet individuellt och det är ju detta unika som är grunden för den egna designen.

Material för möbeldesign finns runtomkring oss och det är som sagt bara den egna fantasin som sätter gränser för vilka möjligheter till material man har. Man måste se med en speciell blick på sin omgivning för att hitta material att arbeta med. För att få den blicken bör man veta ungefär vilken typ av möbel man har planer på att konstruera. När man bestämt sig för vilken typ av möbel man vill göra så brukar blicken fokusera på möjligt material att designa möbeln av. Ge dig själv tid så blir slutresultatet din egen unika möbeldesign.

Att skapa med passion

Har man väl kommit igång med att designa möbler kan intresset växa betydligt. Kanske man blir så intresserad att man faktiskt börjar bygga möbler från grunden, snickrar själv och använder textilier och kuddar man sytt. Att ha sin egen stil när det gäller möbeldesign och interiör är möjligt för alla. Det krävs inget speciellt för att man ska vilja sätta sin egen prägel på sin hemmiljö men för vissa utvecklas det till en passion och kanske till och med blir en karriär.

Designa möbler, en materialfråga

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *